fredag den 10. juli 2015

Low fodmap boller

Torsdag aften fik jeg helt vildt lyst til boller fredag morgen.
Så igang med at smide dejen sammen og i køleskab.
Fredag morgen løb jeg ned i køkkenet. Sætte ovnen, smide boller på pladen og ind ovnen.


Opskrift
5-10 g gær
2 tsk. Salt
3 dl. Havregryn
7 dl. Lunkent Vand
650-700 g mel
Jeg bruger spelt mel, og nogle gange med nogle hirseflager eller boghvedeflager.
Rør vand og gær sammen til gæren er opløst.
Bland salt og havregryn i vandet.  Rør godt.
Tilsæt melet lidt af gangen. Det er ikke altid det hele skal i. Dejen skal være fast, men så klistret at den ikke kan æltes i hånden.
Så er det i køleskab natten over.
Sæt dejen på plader med 2 skeer. Bages i ovnen ved 200 grader vameluft / 220 grader alm ovn. Bages i 20 min.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar