Med alle de jordbær jeg har, så skal der selvfølgelig lavet saft !
- 500 g jordbær
- 1/2 vaniljestang
- 2 1/2 dl vand
- 300 g sukker
To do:
Skyl og nippe jordbærene
Skær jordbærene i kvarte og kom dem i en gryde og tilsæt vand.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, skil dem fra hinanden i en smule sukker.
Tilsæt vaniljesukkeret, den halve tomme vaniljestang og resten af sukkeret i gryden.
Kog op. Lad det koge omkring 15-20 minutter.
Sluk varmen og hæld saften gennem en sigte ned i en skål. Man kan bruge et rent bomuldsklæde og dermed undgå bundfald.
Kan du godt lide den rå saft med bundfald og vanlijekorn, så skal de ikke sigtes.
Hæld saften på klargjortflaske
Fortynd saften med lidt vand, danskvand eller bobler efter smag.
Skyl og nippe jordbærene
Skær jordbærene i kvarte og kom dem i en gryde og tilsæt vand.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, skil dem fra hinanden i en smule sukker.
Tilsæt vaniljesukkeret, den halve tomme vaniljestang og resten af sukkeret i gryden.
Kog op. Lad det koge omkring 15-20 minutter.
Sluk varmen og hæld saften gennem en sigte ned i en skål. Man kan bruge et rent bomuldsklæde og dermed undgå bundfald.
Kan du godt lide den rå saft med bundfald og vanlijekorn, så skal de ikke sigtes.
Hæld saften på klargjortflaske
Fortynd saften med lidt vand, danskvand eller bobler efter smag.
Til info, så smager det skide godt :)
Ud af resterne fra jordbærrene valgte jeg at lave en jordbærparfait til manden min :O)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar