Da jeg var færdig med at lave jordbærsaft,
så havde jeg alle bær resterne tilbage.
I stedet for at smide dem ud, så valgte jeg at køre en tur med
stavblenderen og lave pure af det.
Derefter kom min geniale idé med at lave en jordbærparfait
(jordbær is) af pureen.
Grundopskrift til parfait
6 past. Æggeblommer1 1/2 dl sukker
Korn fra 1 vaniljestang
1/2 L piskefløde
To do..
1) Pisk blommer, sukker og vanilje sammen til det er lyst og luftigt
2) pisk fløden til skum
3) vend forsigtigt æggemassen i skummet
Da grundmassen var lavet blandede jeg jordbærpure i, og rørte det godt rundt. Derefter ned i to små forme, og i fryseren.
Isen er bedst efter 2 døgn i fryseren.
Dog max 14 dage, ellers kommer der krystaller i isen.
Andre opskrifter til Parfait
Skovbærparfait
Hindbærparfait
Ingen kommentarer:
Send en kommentar