Jeg er stor fan af brød. Elsker brød.. Og derfor prøver jeg at finde lidt sundere alternativer til snacks og frokosten. Jeg har bogen "flad mave for altid", af Birgitte Nymann, hvor der er super lækre opskrifter på de sunde alternativer.
Knækbrød
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1/2 dl solsikkekerner
1/2 dl græskarkerner
1 dl boghvedegryn
2 dl fuldkornsrismel
1 dl majsmel
1 dl olivenolie
2 dl vand
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
3 tsk HUSK (loppefrøskaller)
Jeg er ikke så pjattet med store kerner, derfor putter jeg alle kerner i en køkkenmaskine og hakker til passende størrelse.
Varmovnen op til 180c varmeluft
Du skal bruge 2 bageplader og 3 stk bagepapir
1. Bland alle ingredienser sammen i en skål. Brug en ske da massen bliver meget klisteret.
2. Læg bagepapir på bordet. Læg halvdelen af dejen på papiret. Læg nu et andet bagepapir ovenpå og rul dejen ud med en kagerulle, til dejen er max 3 mm høj ( ellers bliver den ikke bage ordentligt, og resultatet bliver bløde knækbrød)
3. Fjerne "rullepapiret" og gentag på næste portion dej
4. Skær knækbrødene med kniv eller pizzaskærer, og læg den udrullet, skåret dej på bagepapir over på bagepladerne, og ind i ovnen i ca. 20 min.
Mums 😍
SvarSlet