torsdag den 17. juli 2014

Verdens bedste Brownie



Ca. 10-12 stykker

245 g mørk chokolade, mindst 66 %
(100 g mørk chokolade)
100 g  smør, skåret i mindre stykker
85 g mel
50 g kakao
2 tsk. bagepulver
lidt groft havsalt
5 æg
380 g sukker
lidt smør og mel til formen

1. Sæt ovnen på 180 C varmeluft
2. Smør en passende form (lille og kvadratisk) med et tyndt lag smør og drys med mel. Vend resten ud.
3. Hak chokoladen og smelt den med smørret i en lille gryde
4. Sigt mel, kakao, bagepulver og salt sammen i en skål.
5. Pisk æggene sammen med sukkeret. Brug røremaskine eller håndmixer.
6. Tilsæt den lune chokolademasse til æggeblandingen imens der piskes på laveste trin
7. RØR melblandingen med resten af dejen. Den skal kun lige være rørt sammen. Må ikke blive sej.
8. Evt. tilsæt de 100 g hakket mørk chokolade til dejen.
9. Hæld dejen i formen og bag midt i ovnen i ca. 30 min.







Billedet viser en brownie bagt i justerbar form, der skal bruges til parfait dessert.

En alm. portion er nok til ca. 6 personer alt efter stykkerne.
Kagen kan sagtens fryses

Ekstra tips :
  • Hakket chokolade på toppen inden den kommer i ovnen.
  • Kagen kan bruges som bund i Hindbærparfait





Opskriften til denne har jeg hevet ud fra et blad for en del år siden, så kan ikke henvise til kilden..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar