torsdag den 17. juli 2014

Jordbærgrød

Sidste weekend tvang jeg familien på en tur til Hedehusene hvor vi skulle ud og plukke jordbær.
Det blev til 4 kilo jordbær, lidt kartofler og saft.


Formålet med turen JORDBÆRGRØD !!
4-5 personer

Det skal du bruge:

0,8 kg jordbær
1 stang vanilje
1 dl vand
175 g sukker
2 spsk. kartoffelmel (bedøm selv for fast du ønsker grøden)
Sådan gør du:
1. Skær vaniljestangen igennem og skrab marven ud.
2. Skyl og nip jordbærrene.
3. Kom dem i en gryde sammen med vand, vaniljekorn og -skaller og bring det i kog. Lad det koge i 3-4 min.
4. Tilsæt sukkeret og bring grøden i kog igen.
5. Rør kartoffelmelet ud i lidt vand og hæld det i jordbærgrøden i en tynd stråle. Rør i grøden imens og tag den fra varmen. Rør i den et minuts tid og hæld den i en skål. Drys sukker over den så der ikke kommer skind på.

Servér grøden kold eller lun med fløde eller mælk.




 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar