Ud af de 6 kilo jordbær jeg fik købt, kunne det også lige blive til lidt jordbærmarmelade... Mums
Jeg valgte at lave en halv portion.
Opskrift
1½ kg jordbær
3/4 kg sukker
3-4 tsk. Melatin
To do..
- Jordbærrene skylles, deles og lægges lagvis med sukkeret i en tykbundet gryde.
- Gryden sættes lunt 1 time eller 1 døgn i køleskabet.
- Massen varmes langsomt, så sukkeret smelter før saften koger.
- Når sukkeret er smeltet, så kog i 5 min.
- Melatin + 2 spsk. sukker blandes godt og drysses fint ud over marmeladen under omrøring.
- Kog derefter i 2 min.
- Marmeladen hældes på Atamonskyllede glas
Tip.. Er man ikke til hele bær i marmeladen, så find stavblenderen frem og kør en tur. Gerne inden Melatin blandingen kommer i marmeladen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar