tirsdag den 21. juli 2015

Jordbærmarmelade

Ud af de 6 kilo jordbær jeg fik købt, kunne det også lige blive til lidt jordbærmarmelade... Mums
 
 
 
Jeg valgte at lave en halv portion.
 
Opskrift
1½ kg jordbær
3/4 kg sukker
3-4 tsk. Melatin
 
To do..
  1. Jordbærrene skylles, deles og lægges lagvis med sukkeret i en tykbundet gryde.
  2. Gryden sættes lunt 1 time eller 1 døgn i køleskabet.
  3. Massen varmes langsomt, så sukkeret smelter før saften koger.
  4. Når sukkeret er smeltet, så kog i 5 min.
  5. Melatin + 2 spsk. sukker blandes godt og drysses fint ud over marmeladen under omrøring.
  6. Kog derefter i 2 min.
  7. Marmeladen hældes på Atamonskyllede glas
Tip.. Er man ikke til hele bær i marmeladen, så find stavblenderen frem og kør en tur. Gerne inden Melatin blandingen kommer i marmeladen.
 
 
 
 
 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar