Da jeg var lille var den kendt som mormors hjemmelavet is.
Som voksen prøvede jeg et par gange at lave den, ikke altid med det store held grundet mængden af hakket chokolade :)
Idag er det en af mine ynglings dessert grundet alle de muligeheder man har med en parfait.
Grundopskrift
4 past. Æggeblommer
1 1/2 dl sukker
Korn fra 1 vaniljestang
1/2 L piskefløde
To do..
1) Pisk blommer, sukker og vanilje sammen til det er lyst og luftigt
2) pisk fløden til skum
3) vend forsigtigt æggemassen i skummet
Så er det nu du skal tilsætte det du gerne vil have i..
Hakket daim, toblerone, mørk chokolade, smeltet mørk chokolade, kogt bærmasse, friske/frosne bær, osv.
Hæld det hele i en form og frys.
Bedste resultat er at lave den et par dage før den skal bruges.
Billederne er en skovbærparfait på browniebund med nøddeknas,
friske bær og varm chokoladesovs.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar