torsdag den 21. august 2014

Blomme sirup

Da min mand og jeg var i Århus, fik vi en Champagne cocktail hvor der var champagne og lidt blommesirup. Helt fantastisk, så jeg måtte i gang med blommesirup.


Blommesaft

Udstenede blommer i halve
Vand til det dækker
1-2 vanillestænger
Koges i ca. 40 min. Til de er helt mosede og udkogte.  Sies natten over.
Skal saften bruges udelukkende som saftevand kan den koges op og tilsættes den ønskede mængde sukker. Hældes på klargjorte flasker/glas. Drikkes ufortyndet eller blandet 1:4.
Lav den skønneste blommechampagne. Tag 1 del saft og bland med 2 dele champagne. Mums for en sommerdrik. Opbevares på køl.


Blommesirup

3 dl blommesaft
1½ dl sukker
2 cm vanillestang
Koges til en tyk cremet sirup ca. 25 min. Der bliver ca. 2 dl sirup. Hold godt øje med siruppen – Kog endelig ikke for længe da blommesaft geleterer. Men men så bliver der en lækker blommegelé ud af det.





Så er der blomme sirup, klar til Champagne cocktail








Ingen kommentarer:

Send en kommentar