onsdag den 22. juli 2015

Jordbærsirup

Jordbærsirup kan bruges til mange ting.
Min mand fortrækker det på sin vanilje is.

Man kan også lave en champagne cocktail med jordbærsirup.



Opskrift til sirup 
250 g Jordbær
2 dl Glukosesirup
1 1/2 dl Flormelis
2 tsk. Friskpresset citron

To do..
Skyl, nip og del jordbærrene 
Læg det hele i en gryde og lad det koge i 5-10 min
Koge tiden afgør tykkelsen
Lad blandingen køle af, og så derefter bærrene fra
Hæld siruppen på en passende flaske

Tip.. 
Hvis du som mig ikke vil smide bærrene ud, så kan du evt.
Pure hele massen og hæld på flaske.
Så får du den sirup jeg har lavet, som ses på billedet
Ellers du kan purer bærrene og lave en Jordbærpairfait







tirsdag den 21. juli 2015

Jordbærmarmelade

Ud af de 6 kilo jordbær jeg fik købt, kunne det også lige blive til lidt jordbærmarmelade... Mums
 
 
 
Jeg valgte at lave en halv portion.
 
Opskrift
1½ kg jordbær
3/4 kg sukker
3-4 tsk. Melatin
 
To do..
  1. Jordbærrene skylles, deles og lægges lagvis med sukkeret i en tykbundet gryde.
  2. Gryden sættes lunt 1 time eller 1 døgn i køleskabet.
  3. Massen varmes langsomt, så sukkeret smelter før saften koger.
  4. Når sukkeret er smeltet, så kog i 5 min.
  5. Melatin + 2 spsk. sukker blandes godt og drysses fint ud over marmeladen under omrøring.
  6. Kog derefter i 2 min.
  7. Marmeladen hældes på Atamonskyllede glas
Tip.. Er man ikke til hele bær i marmeladen, så find stavblenderen frem og kør en tur. Gerne inden Melatin blandingen kommer i marmeladen.
 
 
 
 
 

 

Billeder fra Bornholm

Vandretur ved Melsted

Gå tur langs klipperne til Gudhjem