lørdag den 23. august 2014

DIY opslagstavle

Jeg er meget glad for opslagstavler til alle de informationer
jeg gerne vil have lige ved hånden.
Det har resulteret i at jeg har en stor kork opslagstavle som jeg gerne
 vil bruge, men den er bare for grim.
Efter en tur i IKEA fandt jeg dette skønne stykke stof der ligner træ.
Så godt med tekstil lim på tavlen og på stoffet,
og derefter klipse stoffet på tavlen og Voila..
en ny flot opslagstavl !

Champagne cocktail

I August var min mand og jeg i Århus, og vi fik en fantastisk middag med cocktail på St. Pauls Apothek.
I blandt de lækre drink fik vi en skøn champagne cocktail med blommesirup.
Her her jeg prøvet at lave min egen version af den cocktail
Du skal bruge følgende:
Blommesirup (stue temp.)
Danskvand
Champagne eller Cava
Knust is
Blandingsforhold ca. (den er testet på øjemål    ) : 
1 dl champagne
0,5 dl danskvand
0,5 dl blommesirup
To do..
1) Hæld danskvand og sirup beholder hvor du kan røre det godt sammen.
2) Hæld lidt knust is i glas
3) Champagne i glas
4) hæld sirups blanding i champagnen
5) servere straks.
Hvis den får lov at stå vil sirup falde til bunden og cocktailen vil miste smag.


torsdag den 21. august 2014

Blomme sirup

Da min mand og jeg var i Århus, fik vi en Champagne cocktail hvor der var champagne og lidt blommesirup. Helt fantastisk, så jeg måtte i gang med blommesirup.


Blommesaft

Udstenede blommer i halve
Vand til det dækker
1-2 vanillestænger
Koges i ca. 40 min. Til de er helt mosede og udkogte.  Sies natten over.
Skal saften bruges udelukkende som saftevand kan den koges op og tilsættes den ønskede mængde sukker. Hældes på klargjorte flasker/glas. Drikkes ufortyndet eller blandet 1:4.
Lav den skønneste blommechampagne. Tag 1 del saft og bland med 2 dele champagne. Mums for en sommerdrik. Opbevares på køl.


Blommesirup

3 dl blommesaft
1½ dl sukker
2 cm vanillestang
Koges til en tyk cremet sirup ca. 25 min. Der bliver ca. 2 dl sirup. Hold godt øje med siruppen – Kog endelig ikke for længe da blommesaft geleterer. Men men så bliver der en lækker blommegelé ud af det.





Så er der blomme sirup, klar til Champagne cocktail