Jeg er så heldig at jeg indimellem modtager en stak Hjemmet blade af min svigermor.
Der er altid dejlige opskrifter.
Denne gang faldt jeg over en alternativ opskrift på hindbærsnitter.
Men da jeg ikke er så glad for hindbær, så laver vi da bare jordbærsnitter
Ca. 20 stk.Arbejdstid: 40 min.
250 g hvedemel
2 spsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
150 g farin
250 g havregryn
250 g smør (blødt)
200 g hindbærmarmelade (købt eller hjemmelavet)
Glasur:
flormelis
citronsaft
Drys:
3 spsk. frysetørrede hindbær
1. Beklæd en bradepande (ca. 20x25 cm) med bagepapir.
2. Bland mel, vaniljesukker, bagepulver, salt, farin og havregryn i en foodprocessor. Tilsæt smør i små klatter, og kør til ensartet konsistens. Tag ca. 2 dl af dejen fra til at smuldre på oven på kagen.
3. Pres dejen ned i bunden af bradepanden i et jævnt lag. Fordel hindbærmarmeladen herpå, og smuldr til sidst de 2 dl gemt dej over marmeladen.
4. Bag kagen gylden ved 200 grader i 20-25 min. Afkøl helt på en bagerist.
5. Lav en glasur. Drys med frysetørrede hindbær, inden glasuren stivner, og skær kagen ud i små snitter. Opbevar snitterne i en lufttæt beholder – evt. med bagepapir imellem, så de ikke klistrer sammen.