fredag den 21. august 2015

Æblegele

 
Jeg er så heldig at have nogle venner der har et æbletræ, hvor der er SÅ mange æbler at de ikke selv kan nå at bruge dem. Så jeg gik på rov og fik en kæmpe pose æbler med hjem.
 
Jeg lavede en lækker æblekage, som jeg ikke kan huske opskriften på, og så fik jeg lave en gang æble gelé. Dog kan det bruges som marmelade.
Gud det er lækkert !!
 
 
Opskriften er fundet på Valdemarsro
Jeg tilføjede Gelatine pulver for at få en fastere konsistens.
  • 1 kg æbler, endelig ikke alt for modne
  • 1 1/2 – 2 dl vand
  • 250 g sukker
  • 1 hel vaniljestang
Skyl æblerne grundigt og fjern blomsten og stilken.
Skær æblet i grove tern, inkl kernehuset.
Kom æbler og vand i en gryde og kog op, lad det koge under låg i ½ time 
Si derefter gennem en fin eller et rent bomuldsklæde.
Hæld saften tilbage i en ren gryde.
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og skil vaniljekornene fra hinanden i sukkeret.
 Kom vanilje, sukker og den hel vaniljestang i æblesaften.
Kog op og lad det koge i 10 minutter.
Tag en prøve med en teske for at se om det stivner når det køles af. Når det gør det, fiskes vaniljestangen op og æblegeleen er klar til at blive hældt på glas.

 Hvis der er kommet skum på toppen, så skal det skummes af med en ske.
Hæld geleen på et skoldet rent glas.
 
 
 




søndag den 2. august 2015

Turen går til Stof og Stil

Jeg skulle Bare lige til Stof og Stil i Roskilde for at købe noget kantebånd.
Det blev til 3 mønstre og stof.
Ud af mønstrene blev det til et par bukser til min datter. Vi valgte et gode smukt stykke stof med blomster. Overvejer og jeg skal købe mere og bruge det til patchwork :-D

onsdag den 22. juli 2015

Jordbærsirup

Jordbærsirup kan bruges til mange ting.
Min mand fortrækker det på sin vanilje is.

Man kan også lave en champagne cocktail med jordbærsirup.



Opskrift til sirup 
250 g Jordbær
2 dl Glukosesirup
1 1/2 dl Flormelis
2 tsk. Friskpresset citron

To do..
Skyl, nip og del jordbærrene 
Læg det hele i en gryde og lad det koge i 5-10 min
Koge tiden afgør tykkelsen
Lad blandingen køle af, og så derefter bærrene fra
Hæld siruppen på en passende flaske

Tip.. 
Hvis du som mig ikke vil smide bærrene ud, så kan du evt.
Pure hele massen og hæld på flaske.
Så får du den sirup jeg har lavet, som ses på billedet
Ellers du kan purer bærrene og lave en Jordbærpairfait