fredag den 28. august 2015

Jordbærparfait

 
Da jeg var færdig med at lave jordbærsaft,
så havde jeg alle bær resterne tilbage.
I stedet for at smide dem ud, så valgte jeg at køre en tur med
stavblenderen og lave pure af det.
Derefter kom min geniale idé med at lave en jordbærparfait
 (jordbær is) af pureen.
 
 
 
 
Grundopskrift til parfait
6 past. Æggeblommer
1 1/2 dl sukker
Korn fra 1 vaniljestang
1/2 L piskefløde

To do..
1) Pisk blommer, sukker og vanilje sammen til det er lyst og luftigt
2) pisk fløden til skum
3) vend forsigtigt æggemassen i skummet


Da grundmassen var lavet blandede jeg jordbærpure i, og rørte det godt rundt. Derefter ned i to små forme, og i fryseren.
Isen er bedst efter 2 døgn i fryseren.
Dog max 14 dage, ellers kommer der krystaller i isen.




Andre opskrifter til Parfait
Skovbærparfait
Hindbærparfait




Jordbær igen igen

Så er tiden kommet.. igen har jeg en ustyrlig lyst til jordbærgrød og så mange andre hjemmelavet søde sager.
Vi tog turen til Søgård Frugtplantage i Hedehusene. Der blev indkøbt 6 kilo jordbær. Så skulle planlægning i gang. Hvad skal man mon lave?



Den foreløbige planlægning blev til:
- Jordbærsirup
- Jordbærsaft

fredag den 21. august 2015

Æblegele

 
Jeg er så heldig at have nogle venner der har et æbletræ, hvor der er SÅ mange æbler at de ikke selv kan nå at bruge dem. Så jeg gik på rov og fik en kæmpe pose æbler med hjem.
 
Jeg lavede en lækker æblekage, som jeg ikke kan huske opskriften på, og så fik jeg lave en gang æble gelé. Dog kan det bruges som marmelade.
Gud det er lækkert !!
 
 
Opskriften er fundet på Valdemarsro
Jeg tilføjede Gelatine pulver for at få en fastere konsistens.
  • 1 kg æbler, endelig ikke alt for modne
  • 1 1/2 – 2 dl vand
  • 250 g sukker
  • 1 hel vaniljestang
Skyl æblerne grundigt og fjern blomsten og stilken.
Skær æblet i grove tern, inkl kernehuset.
Kom æbler og vand i en gryde og kog op, lad det koge under låg i ½ time 
Si derefter gennem en fin eller et rent bomuldsklæde.
Hæld saften tilbage i en ren gryde.
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og skil vaniljekornene fra hinanden i sukkeret.
 Kom vanilje, sukker og den hel vaniljestang i æblesaften.
Kog op og lad det koge i 10 minutter.
Tag en prøve med en teske for at se om det stivner når det køles af. Når det gør det, fiskes vaniljestangen op og æblegeleen er klar til at blive hældt på glas.

 Hvis der er kommet skum på toppen, så skal det skummes af med en ske.
Hæld geleen på et skoldet rent glas.