tirsdag den 21. juli 2015

Turen går til Bornholm

Ferien i år går til Bornholm med hele familien på 15 personer, store som små.
 
Vi set klassikkerne, men fik også opdaget en lille perle midt i alle turistfælderne.
 
Vingården laver selv vin på ribs, solbær, jordbær og stikkelsbær.
 
Vi fik en "platte" med smagsprøver.
Det var virkelig lækkert.
 
 
Vi købte Ribsvins, Solbærvin og Jordbærvin med hjem.
Samt mange andre lækkerier
 

 
Desuden købte vi denne Bornholmske Whisky med hjem.
 
Baltic Sea Whisky.
Efter syv år på egefad og derefter ni dage ude i Østersøen 900 meter fra land på ni meter vand er den endelig klar.
Bjergningen 6. juli 2015 var besværlig på grund af store bølger.
Men det lykkedes to erfarne fiskere at få de 225 liter Whisky i sikker havn.
Smagningen efterfølgende frembragte meget ros og overraskelse at en del skeptiske mænd i Boderne havn, hvor tønden blev fragtet i land.
Flot farve, smag af whisky korn og hav.
Flaskerne kan købes i Vingårdens butik fra fredag den 10 juli 2015 kl. 11

fredag den 10. juli 2015

Low fodmap boller

Torsdag aften fik jeg helt vildt lyst til boller fredag morgen.
Så igang med at smide dejen sammen og i køleskab.
Fredag morgen løb jeg ned i køkkenet. Sætte ovnen, smide boller på pladen og ind ovnen.


Opskrift
5-10 g gær
2 tsk. Salt
3 dl. Havregryn
7 dl. Lunkent Vand
650-700 g mel
Jeg bruger spelt mel, og nogle gange med nogle hirseflager eller boghvedeflager.
Rør vand og gær sammen til gæren er opløst.
Bland salt og havregryn i vandet.  Rør godt.
Tilsæt melet lidt af gangen. Det er ikke altid det hele skal i. Dejen skal være fast, men så klistret at den ikke kan æltes i hånden.
Så er det i køleskab natten over.
Sæt dejen på plader med 2 skeer. Bages i ovnen ved 200 grader vameluft / 220 grader alm ovn. Bages i 20 min.


søndag den 14. juni 2015

Low fodmap pandekager

Mums..  Pandekager.
Fik bare lyst til at forkæle familien. Så der blev lavet en kæmpe stak fodmap pandekager.