torsdag den 21. august 2014

Blomme sirup

Da min mand og jeg var i Århus, fik vi en Champagne cocktail hvor der var champagne og lidt blommesirup. Helt fantastisk, så jeg måtte i gang med blommesirup.


Blommesaft

Udstenede blommer i halve
Vand til det dækker
1-2 vanillestænger
Koges i ca. 40 min. Til de er helt mosede og udkogte.  Sies natten over.
Skal saften bruges udelukkende som saftevand kan den koges op og tilsættes den ønskede mængde sukker. Hældes på klargjorte flasker/glas. Drikkes ufortyndet eller blandet 1:4.
Lav den skønneste blommechampagne. Tag 1 del saft og bland med 2 dele champagne. Mums for en sommerdrik. Opbevares på køl.


Blommesirup

3 dl blommesaft
1½ dl sukker
2 cm vanillestang
Koges til en tyk cremet sirup ca. 25 min. Der bliver ca. 2 dl sirup. Hold godt øje med siruppen – Kog endelig ikke for længe da blommesaft geleterer. Men men så bliver der en lækker blommegelé ud af det.





Så er der blomme sirup, klar til Champagne cocktail








søndag den 17. august 2014

Romantisk weekend

Jeg er gift med en fantastisk mand. Vi har snart været sammen i 10 år, og han fylder snart 40 år.
I den anledning syntes jeg han skulle have en fantastisk oplevelse.

Jeg fik arrangeret en fantastisk weekend i Århus uden børn.

Hotellet vi boede på
http://www.hotelroyal.dk


Her spise vi
Jacobs bar bq
Lækker mad, god service !


St. Pauls apotek
Fantastisk mad, cocktails, personale, stemning - helt fantastisk oplevelse !






Det oplevede vi
Kørsel i Lamborghini !!
Randers regnskov

Graceland Randers - vi så ikke museet, men lækkert frokost :)




Wintercoat mikro bryggeri



Nøddeknas

Skøn, skøn knas til desserter


Skal laves et par dage før den skal bruges. 

Alle nødder kan bruges.
Jeg har prøvet valnødder og hasselnødder, så lavede jeg en blanding med mandler, hasselnødder og pecannødder, hvilket min mand syntes var den bedste kombi.

Ingredienser
50 g nødder
1 spsk. smør
2 spsk. ahornsirup
1 nip salt



To do..
1) hak nødderne groft
2) rist nødderne på en varm pande, ca 1 min
3) tilsæt smør, salt og sirup, og rist i ca. 3-5 min
4) tag blandingen af panden og lad den står til den er helt kold

Når den er kølet af kan du putte blandingen i en pose til den skal bruges.