Billedet er en skovbærparfait på browniebund med nøddeknas,
friske bær og varm chokoladesovs.
Parfait 300 g pose med frosne skovbær 1 ½ dl sukker 1 spsk. citronsaft 4 pasteuriserede æggeblommer 1 ½ dl sukker korn af 1 fed stang vanilje ½ liter piskefløde
Sådan gør du: 1. Kog hindbær, sukker og citronsaft op, til sukkeret er smeltet, ca. 4-5 minutter. Sæt bærrene koldt indtil brug. 2. Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn, til det er lyst og luftigt. 3. Pisk fløden til skum. 4. Vend æggemasse og flødeskum forsigtigt sammen. 5. Vend hindbærmarmeladen i og fyld massen over den KOLDE kage. 6. Sæt i fryseren mindst 24 timer Man kan vælge at fryse den i en stor form eller fryse den i muffen forme (silikone eller stål) og anrette dem på dessert tallerkner. Du kan også vælges at lægge massen på en kagebund, Eks. Brownie
Parfait har en specielt betydning for mig. Da jeg var lille var den kendt som mormors hjemmelavet is. Som voksen prøvede jeg et par gange at lave den, ikke altid med det store held grundet mængden af hakket chokolade :) Idag er det en af mine ynglings dessert grundet alle de muligeheder man har med en parfait. Grundopskrift 4 past. Æggeblommer 1 1/2 dl sukker Korn fra 1 vaniljestang 1/2 L piskefløde
To do.. 1) Pisk blommer, sukker og vanilje sammen til det er lyst og luftigt 2) pisk fløden til skum 3) vend forsigtigt æggemassen i skummet Så er det nu du skal tilsætte det du gerne vil have i.. Hakket daim, toblerone, mørk chokolade, smeltet mørk chokolade, kogt bærmasse, friske/frosne bær, osv. Hæld det hele i en form og frys. Bedste resultat er at lave den et par dage før den skal bruges.