søndag den 17. august 2014

Parfait

Parfait har en specielt betydning for mig.
Da jeg var lille var den kendt som mormors hjemmelavet is.
Som voksen prøvede jeg et par gange at lave den, ikke altid med det store held grundet mængden af hakket chokolade :)

Idag er det en af mine ynglings dessert grundet alle de muligeheder man har med en parfait.

Grundopskrift
4 past. Æggeblommer
1 1/2 dl sukker
Korn fra 1 vaniljestang
1/2 L piskefløde




To do..
1) Pisk blommer, sukker og vanilje sammen til det er lyst og luftigt
2) pisk fløden til skum
3) vend forsigtigt æggemassen i skummet

Så er det nu du skal tilsætte det du gerne vil have i..
Hakket daim, toblerone, mørk chokolade, smeltet mørk chokolade, kogt bærmasse, friske/frosne bær, osv.

Hæld det hele i en form og frys.

Bedste resultat er at lave den et par dage før den skal bruges.



Billederne er en skovbærparfait på browniebund med nøddeknas
friske bær og varm chokoladesovs.








lørdag den 26. juli 2014

Ovn steget kylling




Friske kyllingebryst der er halveret.
Jeg har lagt et lag artiskok tapernade (købt i føtex), derefter friske basilikumblade, 2 skiver mozzarella og derefter viklet ind i bacon.

Lagt på sølvpapir. Jeg brugte lidt olivenolie, men absolute ikke nødvendigt.

Ovn sat på 200c varmeluft og fik ca. 20 min.

Jeg har glemt at tage et billede af de færdige, men smagte fantastisk

Næste gang vil jeg nok bruge en pesto med mere smag og nogle andre friske krydderurter.

Knækbrød uden hvedemel



Jeg er stor fan af brød. Elsker brød.. Og derfor prøver jeg at finde lidt sundere alternativer til snacks og frokosten. Jeg har bogen "flad mave for altid", af Birgitte Nymann, hvor der er super lækre opskrifter på de sunde alternativer.



Knækbrød

1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1/2 dl solsikkekerner
1/2 dl græskarkerner
1 dl boghvedegryn
2 dl fuldkornsrismel
1 dl majsmel
1 dl olivenolie
2 dl vand
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
3 tsk HUSK (loppefrøskaller)

Jeg er ikke så pjattet med store kerner, derfor putter jeg alle kerner i en køkkenmaskine og hakker til passende størrelse.

Varmovnen op til 180c varmeluft
Du skal bruge 2 bageplader og 3 stk bagepapir

1. Bland alle ingredienser sammen i en skål. Brug en ske da massen bliver meget klisteret.

2. Læg bagepapir på bordet. Læg halvdelen af dejen på papiret. Læg nu et andet bagepapir ovenpå og rul dejen ud med en kagerulle, til dejen er max 3 mm høj ( ellers bliver den ikke bage ordentligt, og resultatet bliver bløde knækbrød) 

3. Fjerne "rullepapiret" og gentag på næste portion dej

4. Skær knækbrødene med kniv eller pizzaskærer, og læg den udrullet, skåret dej på bagepapir over på bagepladerne, og ind i ovnen i ca. 20 min.