torsdag den 17. juli 2014

Hindbærparfait på chokoladebund med nøddeknas, chokoladesovs og friske blåbær



Min far og hans kæreste havde inviteret mig til middag med resten af den lille familie. Som altid tilbyder jeg at lave en dessert. I Torvehallerne fik jeg en hel kasse hindbær, 8 bakker, for 25 kr.

Så gik jeg i gang med at finde opskrifter til
en lækker dessert med en MASSE hindbær.







Opskriften til denne dessert

Kagen er beregnet til en springform på 28 cm.

Chokoladekage:
200 g mel
150 g mørk chokolade (70%)
150 g smør
75 g sukker
3 æg
1 tsk. bagepulver
1 knsp. fint salt
1,5 dl piskefløde



Sådan gør du:
1. Sæt ovnen på 160 C / varmeluft 150 C
2. Smør springform med smør og drys den med mel. Hæld overskydende mel fra
3. Hak chokoladen og smelt den overvandbad
4. Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål.
5. Pisk sukker og smør luftigt i en anden skål. Rør æggene i en ad gangen.
6. Rør den smeltede chokolade og fløden i æggeblandingen.
7. Vend melblandingen i til sidst.
8. Hæld dejen i formen.
9. Bag kagen i ca. 30 min.

Tips.. Tilføj nogle chokoladestykker til dejen. Lækkert når man spiser den.




Hindbærparfait
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen / Skovdal & Skovdal




Denne parfait er super nem og er lige til at hive ud af fryseren når dine gæster kommer. Du kan faktisk godt bruge hindbær fra frost til parfaiten, men vælg friske til pynt.
Nok til 6-8 personer

Parfait
300 g hindbær
1 ½ dl sukker
1 spsk. citronsaft
4 pasteuriserede æggeblommer
1 ½ dl sukker
korn af 1 fed stang vanilje
½ liter piskefløde

 Sådan gør du:
1. Kog hindbær, sukker og citronsaft op, til sukkeret er smeltet, ca. 4-5 minutter. Sæt bærrene koldt indtil brug.
2. Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn, til det er lyst og luftigt.
3. Pisk fløden til skum.
4. Vend æggemasse og flødeskum forsigtigt sammen.
5. Vend hindbærmarmeladen i og fyld massen over den KOLDE kage.
6. Sæt i fryseren mindst 24 timer


VALNØDDER tilberedes dagen før for bedre resultat
50 g valnødder
1 spsk. smør
2 spsk. ahornsirup
1 nip salt

Rist valnødderne kort på en tør, varm pande. Ca. 1 minut. Kom smør, sirup og salt ved og lad dem riste i yderligere 3-4 minutter. Tag dem af panden og lad dem køle helt af. Når de er kolde vil det være en fast masse som karamel. Hak dem groft.

CHOKOLADESAUCE
50 g mørk chokolade
½ dl espresso
1 dl piskefløde

Kom chokolade og kaffe i en kasserolle og lad chokoladen smelte. Pisk fløde i og lad saucen akkurat komme op og koge.



Tips..

Den chokolade kage jeg brugte er billig at lave og god.
Men skal desserten være noget helt specielt, så lave den med brownie

Parfait'en kan laves med alle slags bær og chokolade



















Verdens bedste Brownie



Ca. 10-12 stykker

245 g mørk chokolade, mindst 66 %
(100 g mørk chokolade)
100 g  smør, skåret i mindre stykker
85 g mel
50 g kakao
2 tsk. bagepulver
lidt groft havsalt
5 æg
380 g sukker
lidt smør og mel til formen

1. Sæt ovnen på 180 C varmeluft
2. Smør en passende form (lille og kvadratisk) med et tyndt lag smør og drys med mel. Vend resten ud.
3. Hak chokoladen og smelt den med smørret i en lille gryde
4. Sigt mel, kakao, bagepulver og salt sammen i en skål.
5. Pisk æggene sammen med sukkeret. Brug røremaskine eller håndmixer.
6. Tilsæt den lune chokolademasse til æggeblandingen imens der piskes på laveste trin
7. RØR melblandingen med resten af dejen. Den skal kun lige være rørt sammen. Må ikke blive sej.
8. Evt. tilsæt de 100 g hakket mørk chokolade til dejen.
9. Hæld dejen i formen og bag midt i ovnen i ca. 30 min.







Billedet viser en brownie bagt i justerbar form, der skal bruges til parfait dessert.

En alm. portion er nok til ca. 6 personer alt efter stykkerne.
Kagen kan sagtens fryses

Ekstra tips :
  • Hakket chokolade på toppen inden den kommer i ovnen.
  • Kagen kan bruges som bund i Hindbærparfait





Opskriften til denne har jeg hevet ud fra et blad for en del år siden, så kan ikke henvise til kilden..

onsdag den 16. juli 2014

Regnbue lagkage


For ca. 6 måneder siden sad jeg et par timer på Pinterest og faldt over et kanon indlæg med en Regnbuekage. Den skulle jeg bare lave til min datters 6 års fødselsdag. Med alle de farver kunne den kun blive et hit :0)





Den blog jeg fandt den på er desværre blevet væk.. Men her er en del af opskriften.
Regnbuekage


Bund
OPSKRIFTEN ER TIL 1 STK BUND.

2 æg piskes med
125 g sukker
1½ tsk bagepulver
1 tsk vanilje pulver
1 dl mælk
150 g mel
25 g smeltet smør
25 g revet odense marcipan

Når dejen er lavet så del den op i skåle. Jeg valgte at lave 5 bunde i forskellige farver.
Når dejen er i skålen, så gå i gang med at farve bundene.. Pasta/frugt/gele farver.

Blev bagt midt i 200 gr varm ovn i 12 min.


Citronmousse

4 blade husblas Lægges i blød i koldt vand, sådan ca i den tid det tager at lave det andet klar.

4 pasteuriserede æggeblommer ( 2 bøtter )
3 pasteuriserede æggehvider ( 2 bøtter ) Piskes stive sammen med
115 g sukker

4 dl piske fløde piskes stiv.
1 dl Citron saft

Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i vandbad. 
Når den er smeltet blandes cirtussaften i og røres i æggemassen. Flødeskummet røres i, gem evt lidt til pynt.  

Hæld fromagen i en skål eller portionsglas, stil den tildækket i køleskabet til den er stivnet, går ret hurtigt.


Nutellacreme

Nutella, flormelis og smør.
Lige dele af alle 
400 g af hver er en stor portion, men det smager skønt.



Sådan lægger du den sammen:
Dette kan sagtens laves dagen før.
Du starter og slutter med en bund. I lagene lægger du citron moussen.
Jeg samlede kagen i 2 springforme ovenpå hinanden, så moussen bedre kunne sætte sig.

På selve dagen laver du nutella creme.
Du fjerner springformene fra kagen og smører op med nutella cremen.
Derefter pynter du med vaffelrør/kitkat stænger eller hvad du ønsker.
Vi brugte Smarties til toppen, men igen mulighederne er mange.


Gæsterne var overvældet af den kæmpe kage, de flotte farver og den gode smag !



Mere inspiration til Regnbuekage: http://www.pinterest.com/search/pins/?q=Regnbuekage